Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej

4.5 (176 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 6 osób

Kasza jaglana połączona z czekoladą jest tak pyszna, że można ją jeść bez żadnych dodatków. Uwielbiam również przekładać nią wafle, które smakują naprawdę rewelacyjne. Jeśli podmienicie czekoladę mleczną na gorzką to wafelki będą bardziej fit. Użyłam do nich bezcukrowych listków waflowych, ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą. Koniecznie spróbujcie!

  • 50 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie listków waflowych
    Masa:
    100g kaszy jaglanej
    100g czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia.
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie przelać do kaszy i zblendować do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
    Wafle obficie posmarować masą i złożone obwinąć folią aluminiową lub spożywczą.
    Całość włożyć do lodówki i obciążyć jakimś ciężkim przedmiotem.
    Po schłodzeniu pokroić według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza jaglana Wafle Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować