Wafle czekoladowe

  • wyświetlono: 176 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne domowe wafelki przekładane masą czekoladową. Przepis ponadczasowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako deser do kawy czy herbaty.

edytka
  • 40 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

2 opakowania wafli
1 opakowanie masła lub margaryny
1/2 szklanki świeżego mleka
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
2 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle czekoladowe

  • 1. 1. Masło, mleko, kakao oraz cukier przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Mieszamy, aż do połączenia się składników.
    2. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
    3. Dodajemy mleko w proszku. Mieszamy dokładnie.
    4. Tak przygotowaną masę czekoladową nakładamy na całe wafle i przykrywamy czymś cięższym, aby wafle przesiąkły masą. Pozostawiamy najlepiej przez całą noc lub kilka godzin.
    5. Następnie kroimy na mniejsze wafelki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czekoladamasa czekoladowawafelkideser czekoladowydomowy deserdomowe waflewafle przekładanewafle czekoladoweprzepis na deserczekladowy deser

Komentarze

Podobne przepisy

wafle

Dodane przez: Beata5

WAFLE

orzechowo-kokosowe

Czekoladowe batoniki z wafli ryżowych

Dodane przez: Bernadetta

Czekoladowe batoniki z wafli ryżowych

Te batoniki wymyśliłam w ostatni...

Wafle

Dodane przez: Gosia13

Wafle

Szybkie smaczne i nie drogie, każdy...

wafle

Dodane przez: Konto nieaktywne

Wafle

Są mega słodkie i bardzo lubi przy...

Dodane przez: czekoladka

Wafle z masą czekoladową

Bardzo smaczne i błyskawiczne ciasteczka...

wafle

Dodane przez: majka190382

WAFLE PRZEKŁADANE

Stary przepis na domowe wafle,które...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE