250 g gorzkiej czekolady
180 g masła
3 jajka, duże
200 g cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
100 g mąki tortowej
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
300 ml śmietanki kremówki 30%
1 gorzkiej czekolada
1 łyżka masła
400 g owoców, dowolnych
Czekoladowe ciasto z czereśniami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z masłem. Studzimy.
Jaka ubijamy z cukrami, powoli dodajemy czekoladę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Wykładamy do tortownicy o średnicy 22 cm.
Rozkładamy umyte wcześniej i wypestkowane owoce.
Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.
2.Czekoladę topimy w kąpieli wodnej z masłem. Polewamy przestudzone ciasto i dekorujemy wg uznania.
Smacznego
Komentarze