CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEREŚNIAMI

4.48 (176 ocen)

  • 60 min

Delikatne, lekkie, puszyste i wyjątkowo pyszne!Kiedy sezon na czereśnie minie – śmiało możecie dołożyć do niego inne ulubione owoce – świetnie sprawdzą się też borówki, brzoskwinie, wiśnie, a nawet jabłka!

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka pszenna – 2 szkl
    * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
    * cukier – 3/4 szkl
    * cukier waniliowy – 2 łyżeczki
    * kakao- 3 łyżki
    * mleko – 3/4 szkl
    * duże jajko – 1 szt
    * olej – 1/4 szkl
    * czereśnie – ok. 100 – 150 g
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Desery

Ciasto czekoladowe z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrami i kakao, dodajemy mleko, jajko oraz olej – dokładnie mieszamy.

    Wrzucamy wydrylowane czereśnie ,mieszamy, wylewamy do keksów ( ok. 25 cm ) i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika ( z termoobiegiem) na ok. 55-65 minut ( do suchego patyczka ).

    Gotowe posypujemy cukrem pudrem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Czereśnie Kakao Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować