Czarna babka ambasador

4.98 (169 ocen)

Jej wykonanie jest bardzo szybkie, ja zrobiłam ją w trakcie przygotowań do obiadu :) jest smaczna i "mokra" w środku :) polecam.

Składniki:

  • ciasto:
    3 jajka
    1,5 szklanki cukru
    25 dag margaryny
    2 szklanki mąki wrocławskiej
    3 łyżki kakao
    1/ 2 szklanki mleka
    1 op. cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 łyżki margaryny do wysmarowania foremki
    3 łyżki bułki tartej

    posypka cukrowa lub wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.98 (169 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Czarna babka ambasador - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, mleko, cukier i cukier waniliowy rozgrzać na bardzo małym ogniu, następnie dodać kakao i wymieszać. Z masy odlać około pół szklanki (będzie potrzebna do końcowego ozdobienia babki). Do wymieszanej wcześniej masy wsypać mąkę z proszkiem i dodać jajka. Dobrze wymieszać i wlać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą foremki na babkę. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu z pieca ciasto jeszcze ciepłe oblać odlaną wcześniej polewą. Obsypać po górze posypką cukrową lub wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować