Puszysta babka biało-czarna

  • wyświetlono: 2131 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

pyszna babka na Wielkanoc i nie tylko, ładna-dwukolorowa, łatwa, zawsze się udaje.

P1018962_Fotor
  • 45min

Składniki

-4 jajka
-3/4 szklanki cukru
-1,5 szklanki mąki
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-8 łyżek wody
-8 łyżek oleju
-łyżka kakao

Sposób przygotowania przepisu:

Puszysta babka biało-czarna

  • 1. Całe jajka ubijamy z cukrem na pianę-robimy to około 10 minut.

    Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.

    Całość miksujemy, dodajemy olej oraz wodę-miksujemy.


    I ciasto gotowe :-)

    Dużą formę na babkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.

    2/3 ciasta wylewamy, zaś do reszty dodajemy kakao.
    Całość miksujemy, i wylewamy do formy.
    W tej babce jest fajne to że nigdy nie wiemy jak będzie wyglądała w przekroju.
    Jaki nam wzorek wyjdzie.
    pieczemy około 20 minut w temp 170 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciemoj_niedzielny_obiadszkola_babcimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Babka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Puszysta babka z serkiem waniliowym

Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych...

Puszysta babka zebra

Dodane przez: Anyzkowo

Puszysta babka zebra

Puszysta i delikatna

image-18ujkmq

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Rafaello - puszysta babka kokosowa

Puszysta, lekka, kokosowa, bardzo...

Dodane przez: ewuśka

Czarna babka

Szybkie i łatwe ciasto gdy mamy...

rolada

Dodane przez: monikaT83

Biało-czarna rolada na Dzień Kobiet

Szybko się ją robi,problem tkwi...

Torcik biało czarny z konfiturą porzeczkową

Dodane przez: bienpyt

Torcik biało-czarny z konfiturą z czarnej...

Idealne połączenie ciasta biszkoptowego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE