5 (158 ocen)
Porady
Filet może być z kurczaka lub indyka. Ser "Mozzarella" możemy zastąpić żółtym lub kozim. Aby dobrze go ścierać, odlewamy zalewę z sera, wkładamy w woreczku do zamrażalnika. Najlepsze makarony powstają z pszenicy Durum. Pszenica ta nosi nazwę twardej i jest bardziej wartościowa, a jej ziarna- szkliste. Jest bogatsza: w błonnik, makro- i mikroelementy niż makarony ze zwykłej pszenicy. Makarony z pszenicy Durum mają lepszy smak, a po ugotowaniu nie sklejają się. Mąka uzyskana z pszenicy Durum, to semolina. Ma ładny żółty kolor i jest stosowana w makaronach włoskich i kuchni afrykańskiej, tzw kus kus. Potrawka jest syta, może stanowić samodzielne danie obiadowe lub na przyjęcie, np na powietrzu. Zioła warto hodować w doniczkach, np na parapecie lub na balkonie.
Komentarze