Francuska potrawka drobiowa

0 (0 ocen)

  • 25 min

Kiełbasa podkręca smak całej potrawy, sos jest delikatny, a jednocześnie wyrazisty w smaku. Gorąco poleca podanie dania z ryżem.

  • 25 min

Składniki:

  • (4 porcje):
    • 400g piersi z kurczaka,
    • 400g pieczarek,
    • 100g cienkiej kiełbasy,
    • 1 duży por,
    • ½ szklanki śmietany 18%,
    • 2-3 łyżeczki musztardy,
    • 1 łyżka mąki,
    • ¾ szklanki bulionu drobiowego,
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Francuska potrawka drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuska potrawka drobiowa 1. Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę. Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Pora kroimy w półplasterki. Kiełbasę kroimy w małą kostkę.
  • Francuska potrawka drobiowa 2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki aż cała woda z nich wyparuję. Pieczarki zdejmujemy z patelni i wrzucamy kurczaka, obsmażamy go przez kilka minut.
  • Francuska potrawka drobiowa 3. Wówczas dodajemy pora i kiełbasę, smażymy razem 5-7 minut.
  • Francuska potrawka drobiowa 4. Dodajemy pieczarki i całość zalewamy bulionem i wymieszaną w odrobinie zimnej wody mąką. Potrawę zagotowujemy.
  • Francuska potrawka drobiowa 5. Na koniec dodajemy śmietanę i musztardę. Dodając śmietanę uważamy, aby się nie zważyła. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z ognia i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
    Danie podajemy z ryżem.
    Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować