Cukinia z grzybami leśnymi w śmietankowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Natkę opłukac , posiekac .
Cebulę obrać, pokroić na półplasterki.
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, mniejsze zostawić w całości.
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklic cebulę .
Do cebuli dodac pokrojone grzyby, podlać bulionem warzywnym i dusić ok. 10 minut.
2. Cukinię opłukać , pokroić w kostkę.
Na osobnej patelni rozgrzać olej ,podsmażyć cukinię .
3. Do wcześniej podduszonych grzybów z cebula dodąĆ cukinię, doprawić solą, białym pieprzem, czosnkiem granulowanym, chwilę razem poddusić.Na koniec dodaĆ posiekana natkę i wlać zahartowana z niewielką ilością sosu, śmietanę-
jeszcze chwilę razem wszystko razem poddusić.
Podawac np. ze świezym pieczywem -
Smacznego:)
Komentarze