Cukinia z czosnkiem

4.5 (165 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Liban: Cukinia z czosnkiem / Mutabbal Koosa

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - oliwa: 4 łyżki
    - mała główka czosnku (pokrojona w cienkie plasterki): 1 sztuka
    - cukinia (pokrojona w półcentymetrowe plasterki): 60 dekagramów
    - ocet winny: 4 łyżki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - szczypiorek (posiekany): 2 łyżki
    - pieprz cayenne: 0.13 łyżeczki
    - kolendra (posiekana): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cukinia z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie smażyć czosnek do momentu aż leciutko się zbrązowi. Wyjąć łyżką cedzakową, a na oliwę wrzucić cukinię i smażyć do zbrązowienia. Wyjąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszać ocet ze szczypiorkiem, pieprzem i kolendrą. Na talerzu wyłożyć cukinię. Skropić sosem i obłożyć podsmażonym czosnkiem. Odstawić na 4 godziny i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (186 ocen)

Cukinia z pieczarkami

To może cię zainteresować