Cukinia z pieczarkami

4.5 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybko i smacznie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    200 g pieczarek
    1 mała cebula
    kilka pomidorków koktajlowych
    2 gałązki tymianku
    1 łyżka masła klarowanego
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Cukinia z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, cukinię w paski ( obieraczką), pomidorki przekroić na pół.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki z cebulą i tymiankiem. Doprawić pieprzem i solą.
  • 3. Dodać cukinię i smażyć razem 1-2 minuty. Pod koniec dodać pomidorki i ewentualnie doprawić do smaku.
  • 4. Podawać jako dodatek do obiadu, lub jako samodzielne danie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować