Cukinia z pieczarkami

  • wyświetlono: 1221 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybko i smacznie.

IMG_4402
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 średnia cukinia
200 g pieczarek
1 mała cebula
kilka pomidorków koktajlowych
2 gałązki tymianku
1 łyżka masła klarowanego
pieprz
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Cukinia z pieczarkami

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, cukinię w paski ( obieraczką), pomidorki przekroić na pół.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki z cebulą i tymiankiem. Doprawić pieprzem i solą.
  • 3. Dodać cukinię i smażyć razem 1-2 minuty. Pod koniec dodać pomidorki i ewentualnie doprawić do smaku.
  • 4. Podawać jako dodatek do obiadu, lub jako samodzielne danie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiw kilka chwilCukiniaszybki obiadtania kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Serowe pieczarki

Dodane przez: martix151

Serowe pieczarki z patelni

Surówki są pysznym dodatkiem do...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Ziemniaki zapiekane z pieczarkami

Ziemniaki które są lekko przypieczone...

Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą

Dodane przez: Futka

Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą

Młodą kapustą zajadam się od najmłodszych...

Kapusta kiszona z pieczarkami

Dodane przez: anka1988

Kapusta kiszona z pieczarkami

Kapustę pod taką postacią zazwyczaj...

Pieczarki z marchewką do obiadu

Dodane przez: Aneta_77

Pieczarki z marchewką do obiadu

Bardzo smaczny dodatek do drugiego...

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Jakoś tak samo wyszło. Wzięliśmy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE