Cukinia z pieczarkami

  • wyświetlono: 1997 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybko i smacznie.

IMG_4402
  • 2 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 średnia cukinia
200 g pieczarek
1 mała cebula
kilka pomidorków koktajlowych
2 gałązki tymianku
1 łyżka masła klarowanego
pieprz
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Cukinia z pieczarkami

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę, cukinię w paski ( obieraczką), pomidorki przekroić na pół.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki z cebulą i tymiankiem. Doprawić pieprzem i solą.
  • 3. Dodać cukinię i smażyć razem 1-2 minuty. Pod koniec dodać pomidorki i ewentualnie doprawić do smaku.
  • 4. Podawać jako dodatek do obiadu, lub jako samodzielne danie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiw kilka chwilCukiniaszybki obiadtania kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety twarogowe z pieczarkami i prażonym słonecznikiem

Dodane przez: JustKuchcik

Kotlety twarogowe z pieczarkami i prażonym...

Wegetariańskie kotlety z białego...

Brukselka z pieczarkami do obiadu

Dodane przez: ewaeu

Brukselka z pieczarkami do obiadu

Brukselka z pieczarkami smakuje...

Potrawka warzywna z papryki, cukinii i pomidora

Dodane przez: kuchenny świat

Potrawka warzywna z papryki, cukinii i pomidora

Zapraszam na smaczną potrawkę warzywną....

Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej

Dodane przez: kuchenny świat

Kotlety z cukinii, mięsa i kaszy jęczmiennej

Zapraszam na smaczne kotlety. Kotlety...

Siekańce drobiowe z pieczarkami

Dodane przez: ewaeu

Siekańce drobiowe z pieczarkami

Pyszny dodatek do obiadu.

Serowe pieczarki

Dodane przez: martix151

Serowe pieczarki z patelni

Surówki są pysznym dodatkiem do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE