Cukinia w cieście francuskim

3 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszna, bardzo szybka w wykonaniu przekąska z dodatkiem cukinii i sera żółtego.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 średnia cukinia
    wegeta
    3 plastry sera żółtego
    rozkłócone jajko
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Cukinia w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pociąć na 6 równych kwadratów.
    Na każdą część, na środku ułożyć po połowie plastra sera żółtego.
    Cukinię umyć, przekroić na pół. Każdą połowę pokroić w grubsze słupki/ ok 3 szt./. Posypać wegetą.
    Cukinie ułożyć na żółtym serze.
    Wystające boki ciasta ponacinać pod ukosem w paseczki na kształt choinki.
    Zaplatać naprzemiennie w jodełkę.
    Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem.
    Piec w 200 stopniach ok 20 minut, aż się zrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować