Cukinia nadziewana kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska na imprezę.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cukinia 10 plasterków 2 cm
    Starta dynia
    Kiełbasa własnej roboty 10 plasterków
    Ser żółty starty 5 dag
    Pieczarka świeża 10 plasterków
    Oregano suszone do smaku
    Sól i pieprz do smaku
    Mozzarella 10 plasterków
    Papryka wędzona w proszku do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Cukinia nadziewana kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia nadziewana kiełbasą 1. Cukinię pokroić w plasterki około 2 cm, polać oliwą, posypać solą i pieprzem i odłożyć na dwie godziny. Następnie z plasterków cukinii wyciąć kieliszkiem środki. Zamarynowaną cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia posmarowanym oliwą. Wycięte środki z cukinii przekroić wzdłuż i wyłożyć każdy krążek cukinii i posypać startym serem. Następnie ułożyć po plasterku kiełbasy, posypać wędzoną papryką i przykryć plasterkami pieczarek wcześniej zamarynowanych w oliwie, soli i pieprzu. Posypać oregano, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut, przed końcem pieczenia na każdą zapiekaną cukinię położyć plasterek mozzarelli, posypać startą dynią i zapiec na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dynia Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować