Corndogi - parówki w cieście kukurydzianym

4.5 (156 ocen)

Dziś proponuję Wam Amerykańskie danie jakim są Corndogi. Są to parówki obtoczone w cieście kukurydzianym i smażone w głębokim tłuszczu. Mój Synek od razu je pokochał. Ale z racji że są smażone na głębokim tłuszczu przygotowuje mu je „od święta” – ale za to wtedy smakują jeszcze lepiej hehe

Składniki:

  • Ciasto:

    1/2 szkl mąki kukurydzianej

    1/2 szkl mąki pszennej

    1/2 szkl mleka 3,2%

    1 szczypta soli

    1 łyżeczka cukru

    1 łyżka ostrej musztardy

    1 jajko

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Ponadto:

    patyczki do szaszłyków

    kilka parówek dobrej jakości
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Corndogi - parówki w cieście kukurydzianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z parówek ściągamy folię – o ile jest
    2. W parówki wbijamy patyczki do szaszyłków

    3. Składniki na ciasto dodaj do miski i połącz ze sobą – ma powstać gęste ciasto

    4. Ciasto najlepiej przełóż do bardzo wysokiej szklanki.

    5. Parówki maczaj w cieście i smaż w głebokim tłuszczu na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować