Cielęcina ziołowo-czosnkowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana cielęcina znakomicie smakuje na gorąco jak i na zimno jako wędlina.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g cielęciny zadniej
    ząbek czosnku
    100 g miękkiego masła
    natka pietruszki
    szczypiorek
    sól morska

    kilka pomidorków koktajlowych
    kilka jabłuszek kaparowych
    pół główki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cielęcina ziołowo-czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cielęcina ziołowo-czosnkowa 1. Oczyszczone mięso przekładamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Mięso dosłownie chwilę parzymy, aż zbieleje. W ten sposób zamykamy soki w środku mięsa. Mięso osuszamy.

    Masło miksujemy z czosnkiem, natką pietruszki, szczypiorkiem i solą morską.
    Mięso dokładnie smarujemy masłem i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki.

    Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do mięsa dokładamy pomidorki koktajlowe, jabłuszka kaparowe i pół główki czosnku. Pieczemy w 200°C przez 20-30 minut. Po upieczeniu mięso zostawiamy na 10-15 minut żeby odpoczęło.

    Tak przygotowana cielęcina wyśmienicie smakuje na gorąco lub po wystudzeniu jako wędlina do kanapek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować