Weka ziołowo-czosnkowa

5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonały dodatek do potraw na rodzinne spotkania.

Składniki:

  • 1 krojona bułka weka
    kostka masła
    2 ząbki czosnku
    sos koperkowo-ziołowy w proszku
    2 łyżeczki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Bułki Przystawki

Weka ziołowo-czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy mikserem. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sos koperkowo-ziołowy w proszku i koperek. Dokładnie mieszamy, by powstała gładka, jednolita masa.
  • 2. Kromki bułki smarujemy masą, przyklejając je do siebie tak, by powstał bochenek. Owijamy folią aluminiową i pieczemy na grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować