Ciasto z rabarbarową rozetą pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początku powstało ciasto, ubiłam jajka z cukrem, a mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym i połączyłam obie mieszaniny. Do tego dolałam stopione wcześniej masło i dokładnie wszystko wymieszałam.
Następnie przyszedł czas na rabarbar, który oporządziłam myjąc go, obierając i krojąc w kostkę. Trzeba było go potem trochę podsmażyć na patelni razem z dwiema łyżkami cukru, ale uważałam, żeby zmiękł tylko odrobineczkę.
Składniki na kruszonkę utarłam w palcach.
Na koniec wszystko połączyłam: do okrągłej blachy (moja ma coś koło 23 cm średnicy) wlałam ciasto, na nim ułożyłam rabarbar na kształt rozety.
2.A wszystko oprószyłam kruszonką.
3.Ciasto włożyłam do nagrzanego do 180°C, a po około 35 minutach mogłam zawołać voilà! ciasto z rabarbarową rozetą pod kruszonką gotowe!
Komentarze