Ciasto śmietanowe z owocami pod kruszonką

4.46 (196 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Gorąco polecam

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Blaszka 25x40cm
    Kruszonka:
    200g mąki
    100g cukru
    32g cukru waniliowego
    80g roztopionego masła

    Ciasto :
    5 jajek
    3,5 szklanki maki
    1,5 szklanki cukru
    2 szklanki śmietany 18%
    4 łyżki oleju
    3 łyżki cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Owoce – mogą być mrożone

    .
Wystaw ocenę:

4.46 (196 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto śmietanowe z owocami pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki kruszonki zagnieść palcami. Włożyć do lodówki.
  • 2. Ciasto:
    Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę. Cały czas miksując wlewać partiami olej, śmietanę, a na koniec wsypywać przesianą mąkę z proszkiem. Całość dokładnie zmiksować. Ciasto przelać do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć owoce, posypać je kruszonką. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Polukrować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować