Ciasto z kremem krówkowym i galaretką

4.5 (171 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Ciasto to robię dzieciom , bardzo je lubią bo jest kolorowe

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - olej: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - proszku do pieczenia: 2 łyżeczki
    - miód: 2 łyżki
    - krem krówkowy(opakowanie): 1 sztuka
    - margaryna: 12.5 dekagrama
    - mleko 3,2%: 1 szklanka
    - galaretka agrestowa: 1 sztuka
    - galaretka truskawkowa: 1 sztuka
    - galaretka pomarańczowa: 1 sztuka
    - posypka kolorowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Ciasto z kremem krówkowym i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przyrządź w połowie zalecanej ilości wody( ok pół szklanki na każdą galaretkę).
  • 2. Zmiksować jajka z cukrem, dolać olej , dalej miksować
  • 3. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i miód.
  • 4. Wszystko zmiksować
  • 5. Wyłożyć do okrągłej tortownicy
  • 6. Piec ok40 min w temp 190 st C
  • 7. Krem krówkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu
  • 8. Dodać margarynę i miksować do uzyskania gładkiej , jednolitej masy
  • 9. Stężałą galaretkę pokroić w kostkę i dodać do masy krówkowej
  • 10. Wymieszać
  • 11. Wystudzone ciasto przekroić na pół
  • 12. Przełożyć kremem
  • 13. Posypać posypką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować