Ciasto z kremem, galaretką i delicją

4.5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasto dla smakoszy delicji.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    ½ szkl cukru
    1 łyżka octu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl mąki pszennej

    Galaretka:
    3 galaretki wiśniowe
    4,5 szkl wrzątku

    Krem:
    0,5l mleka
    1 paczka budyniu śmietankowego
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżki mąki pszennej
    250 dag margaryny lub masła

    Dodatkowo:
    Delicje
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Ciasto z kremem, galaretką i delicją - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru, wlać ocet i miksować, dodać przesianą mąkę z proszkiem i mieszać chwilę na małych obrotach. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1600 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.

    Galaretka:
    Przygotować galaretki.

    Krem:
    Prawie całą ilość mleka zagotować z cukrem pudrem. W pozostałym mleku rozmieszać budyń i mąkę (można mikserem). Ugotować budyń, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodawać partiami zimny budyń i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowany krem wyłożyć na biszkopt.

    Wykonanie całości:
    Na kremie poukładać delicje i zalać ostrożnie tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

Porady

Forma: 30x20cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Delicje Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować