Ciasto z kremem czekoladowym , kokosem i bezikami

4.5 (165 ocen)

Ciasto jest dla smakoszy czekolady i kokosu.W smaku jest rewelacyjne.

Składniki:

  • Krem czekoladowy
    1 kostka margaryny
    jajka 4 szt
    cukier 1 szkl
    czekolada gorzka 1 szt
    kakao 3 łyżeczki
    biszkopt kakaowy
    jajka 5 szt
    cukier 5 łyżek
    maka pszenna 3 łyżki
    kakao 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    Blat kokosowy
    białka 4 szt
    cukier 20 dag
    kokos 20 dag
    małe beziki około 10 dag
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z kremem czekoladowym , kokosem i bezikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem czekoladowy;Jajka z cukrem ubić na parze na puszystą masę.Do letniej masy dodać startą na tarce na drobnych oczkach czekoladę i kakao.Wymieszać delikatnie łyżką do rozpuszczenia się czekolady.Masę ostudzić.Margarynę utrzeć ,dodawać porcjami masę czekoladową i ucierać na gładki krem. Biszkopt;białka ubić na sztywną pianę dodać cukier,żółtka i całość ubić na sztywno.Dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.Wymieszać łyżką.Wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec w 160 st około 20 min. Blat kokosowy;białka ubić z cukrem na sztywno dodać kokos i wymieszać.Upiec na blasze wyłożonej papierem. Na biszkopt wyłożyć krem ,ułożyć małe beziki na to blat kokosowy.Blacha 25*36 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować