Ciasto z kremem czekoladowym , kokosem i bezikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem czekoladowy;Jajka z cukrem ubić na parze na puszystą masę.Do letniej masy dodać startą na tarce na drobnych oczkach czekoladę i kakao.Wymieszać delikatnie łyżką do rozpuszczenia się czekolady.Masę ostudzić.Margarynę utrzeć ,dodawać porcjami masę czekoladową i ucierać na gładki krem. Biszkopt;białka ubić na sztywną pianę dodać cukier,żółtka i całość ubić na sztywno.Dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.Wymieszać łyżką.Wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec w 160 st około 20 min. Blat kokosowy;białka ubić z cukrem na sztywno dodać kokos i wymieszać.Upiec na blasze wyłożonej papierem. Na biszkopt wyłożyć krem ,ułożyć małe beziki na to blat kokosowy.Blacha 25*36 cm.
Komentarze