Ciasto z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw przygotowujemy 3 galaretki.i robimy ciasto.białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę,dodajemy kolejno cukier,żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.ciasto wlewamy na blachę wysmarowaną margaryną i wysypaną mąką i wstawiamy do zimnego piekarnika ustawionego na temp.150 stopni i pieczemy 40 minut.
zostawiamy ciasto do wystudzenia.
robimy krem według przepisu.kroimy ciasto na pół,dolną część polewamy wodą z wódką,kładziemy dżem,krem (1/3),galaretkę pokrojoną drobną kostkę,drugą część kremu,kładziemy górną część ciasta,polewamy wodą z wódką i kładziemy trzecią część kremu.rozprowadzamy krem równo po powierzchni ciasta i po bokach,dekorujemy owocami i posypujemy tartą czekoladą.wstawiamy do lodówki na parę godzin do zastygnięcia i gotowe.
Komentarze