Pyszne warstwowe ciasto na bazie masy budyniowej, biszkoptów zanurzonych w galaretce i czekoladowych ciast. Polecam na różne uroczystości, pięknie się prezentuje.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto kremowe z galaretkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/86/3113d75683ef8f0573e22f5450463b8a6285c43c.jpeg40003000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-kremowe-z-galaretka
1.
Ciasto: masło utrzeć z cukrem i żółtkami.Dodać miód,zmielony mak i ucierać następnie dodać kakao, sodę, cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Piec ok.55 minut w temp.180 stopniach. Po wystygnięciu przekroić na 2 placki.
2.
Masa: Część mleka wymieszać z cukrem waniliowym, mąką pszenną i ziemniaczaną .Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń,odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń, ucierając.
3.
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do stężenia.
4.
Na dno blaszki wyłożyć pierwszy blat ciasta, rozsmarować 1/2 kremu, rozłożyć biszkopty, wylać tężejącą galaretkę i rozprowadzić resztę kremu i przykryć ciastem. Dowolnie udekorować. Schłodzić w lodówce ok.2 godzin.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze