Ciasto z czerwoną porzeczką

4.99 (164 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne ciasto z porzeczkami. Proste w przygotowaniu ciasto - bez użycia miksera. Wystarczy tylko włożyć składniki do miski i wymieszać. Polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka z czubkiem mąki
    1 szklanka porzeczek ( bez gałązek )
    keksówka 22 x 8 x 7
Wystaw ocenę:

4.99 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Jajko

Ciasto z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z czerwoną porzeczką 1. Porzeczki odrywamy od gałązek i myjemy, odsączamy z wody na sitku. Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto ( oprócz porzeczek ) i mieszamy drewnianą łyżką do połączenia.
    Do małej miseczki wsypujemy łyżkę mąki i dodajemy odsączone z wody porzeczki, mieszamy. Całość dodajemy do ciasta i ponownie mieszamy.
    Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy przygotowane ciasto.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować