Ciasto z budyniem

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

Łatwe ciasto z budyniem i rodzynkami;

  • 60 min

Składniki:

  • jajka 5 szt
    mąka 1 1/2 szkl
    kakao 2-3 łyżki
    cukier 1 szkl
    woda 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    rodzynki ok 3/4 szkl
    budyń czekoladowy 3 op
    mleko 4 szkl
    cukier 3-4 łyżki
    rodzynki ok 1/2 szkl
    ser na serniki 1/2 pojemnika 1litr
    galaretka cytrynowa 1szt
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wybić oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i żółtka cały czas ubijając. Dodać wodę i wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać opłukane rodzynki. Przełożyć do przygotowanej formy i piec ok35 min w 180 st. Ciasto wystudzić i przekroić na połowy. Budynie ugotować na mleku z dodatkiem cukru na koniec dodać opłukane rodzynki i wymieszać. Wyłożyć ciepły budyń na połowę ciasta. Przykryć drugą połową ciasta. Galaretkę rozmieszać w niewielkiej ilości gorącej wody(ok 1/4 szkl) przestudzić i wymieszać ze serem .Wyłożyć na wierzch ciasta .Zasypać wiórkami kokosowymi albo polać polewą czekoladową. Schłodzić.Rozmiar blaszki 38/24cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować