Ciasto przekładane budyniem

  • wyświetlono: 3034 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zawsze znajduję czas na pieczenie ciast.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Dorota Matusiak, Płock

Składniki

● 1/3 kostki masła
● 1 szkl. mąki
● 2 jajka
● 3 łyżki cukru
● 2 łyżeczki proszku do piecz.
● mleko
● łyżka kakao
● budynie śmietankowy i czekoladowy
● 2 serki homogenizowane
● bułka tarta i tłuszcz do formy

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto przekładane budyniem

  • 1. Masło, cukier i jajko energicznie ucieramy. Dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem. Mieszamy i wykładamy na dno natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy (śr. 24 cm).
  • 2. Budyń śmietankowy gotujemy na mleku wg przepisu na opakowaniu i gorący wylewamy na ciasto.
  • 3. Budyń czekoladowy i jajko mieszamy z serkami i wykładamy na masę śmietankową. Pieczemy 40 minut w 180 °C.
PPWS_12-2013

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciebudyń

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto amoniaczek przekładany

Dodane przez: Skotka

Ciasto amoniaczek przekładany

Smaczne, kruche ciasto przełożone...

Przekładana zebra. Rozpływa się w ustach.

Dodane przez: jasmina

Ciasto przekładana zebra

Delikatne kremowe ciasto przełożone...

Kruche ciasto przekładane masą orzechową

Dodane przez: RedakcjaPP

Kruche ciasto przekładane masą orzechową

Uwielbiam to ciasto. Jest pyszne,...

Przekładaniec z ciasta miodowego

Dodane przez: Kameleon

Przekładane ciasto miodowe

Mam w domu przeróżne marmolady...

image-106webf

Dodane przez: Zwichrowana

Ciasto przekładane z orzechami

Przepis na ok 24 sztuki. Ciasto...

Przekładane Ciasto Marchewkowe

Dodane przez: ewelka93

Przekładane Ciasto Marchewkowe

Bardzo smaczne i ciekawe ciasto:)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE