Ciasto z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy żółtka. Do masy dodajemy olej, przesypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy łyżką . Przelewamy do formy i pieczemy 20-25 minut. Biszkopt studzimy
masa śmietankowo-owocowa:
Galaretkę z owoców leśnych rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do ubitej śmietany. Do masy dodajemy borówki i przelewamy na biszkoptowy spód.Tortownicę wstawiamy do lodówki do stężenia masy.
Na masie śmietanowej z borówkami układamy delicje, a na nie wylewamy masę serową.
masa serowa:
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy do niej po 1 łyżce serka, miksujemy. Na koniec dodajemy żelatynę. Tortownicę wstawiamy do lodówki do stężenia masy.
Komentarze