Ciasto serowe na zimno z owocami lata

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i lekkie ciasto.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt :
    - 1 jajko
    - 1,5 łyżki cukru
    - 1,5 łyżki mąki tortowej
    - 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 0,5 łyżki wiórek kokosowych

    Krem:
    - 1 przeźroczysta galaretka o smaku winogronowym
    - 1 szklanka gorącej wody
    - 1 szklanka naturalnego sera na sernik w wiadereczku

    Dodatkowo:
    - 1 przeźroczysta galaretka o smaku winogronowym
    - 1 szklanka gorącej wody
    - owoce: borówki, maliny żółte i różowe, agrest, czarna porzeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto serowe na zimno z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białko ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtko i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 16 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.
  • 2. Krem: Galaretkę rozpuszczamy. Lekko stężoną dodajemy do sera cały czas miksując.Spód i boki tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, na spód dajemy biszkopt. Krem wylewamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia
  • 3. Galaretka: galaretkę rozpuszczamy, owoce układamy na cieście. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na owoce. Ciasto wstawiamy do stężenia do lodówki na kilka godzin. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować