Ciasto Wedel przekładane

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Ciasto z księgozbioru Przepisów Siostry Anastazji.

  • 60 min

Składniki:

  • Placek 1 :
    10 dag margaryny
    1/2 szklanki cukru pudru
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 jajka

    Placek 2:
    składniki te same co placek 1 + 2 łyżki kakao

    Placek 3:
    składniki te same co placek 1 + 4dag mielonych orzechów

    Masa:
    20dag cukru
    1/2 szklanki mleka
    2 łyżki kakao
    30 dag masła


    2 galaretki zielone
    2 galaretki żółte
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Ciasto wedel przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placek 1: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę z proszkiem. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta i wymieszać. Upiec.
  • 2. Placek 2: Tak samo jak placek 1 plus dodajemy kakao.
  • 3. Placek 3: Tak samo plus zmielone orzechy.
  • 4. Masa: Cukier, mleko i kakao gotować 15min, ciągle mieszając. Masło utrzeć, dodać do niego zimną masę.
  • 5. Galaretki rozpuścić wg przepisu.
  • 6. Przełożenie placka: placek 1 - masa - galaretka żółta - placek 2 - masa - galaretka zielona - placek 3 - polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Masa Orzechy Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować