Ciasto na... LODACH

4.48 (145 ocen)

  • 60 min

Jedynie z 3 składników!Proste, szybkie i smaczne.

  • 60 min

Składniki:

  • Mały kubełek lodów (500 ml)
    1 szklanka mąki tortowej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    aromat - w zależności od smaku lodów

    Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżka mleka, szczypta kwasku cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Lody

Ciasto na... lodach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lody rozpuścić i zmiksować z przesianą mąką i proszkiem - do momentu roztarcia wszystkich grudek.
  • 2. Małą keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej masę (będzie ona raczej gęsta).
  • image-25uvhye 3. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach - do suchego patyczka (bez termoobiegu). Wystudzić na kratce, polukrować i posypać kolorowym dekorem.

Porady

Lody powinny być pełnotłuste, o głębokim smaku - najlepsze są czekoladowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować