Ciasto marchewkowe.

4.99 (178 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Miękkie i wilgotne ciasto,smakuje wybornie.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    2 szklanki startej na tarce o dużych oczkach marchewki
    3 jajka
    pół szklanki oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    1 łyżka przyprawy do piernika
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka imbiru
    pół szklanki rodzynek
    Dodatkowo:
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.99 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe Desery

Ciasto marchewkowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę,wlewamy olej i dokładnie ubijamy.
  • 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia,sodą ,cynamonem ,imbirem i przyprawą do piernika.Dodajemy do utartych jajek i dokładnie mieszamy.
  • 3. Dodajemy startą marchewkę i rodzynki,mieszamy.Ciasto nakładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Upieczone ciasto. 4. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować