Ciasto malinowe na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne ciasto na zimno. Jest bardzo proste w przygotowaniu i pięknie pachnie malinami. Jeśli macie mus malinowy (przetarte maliny) np. po zrobieniu syropu malinowego- zróbcie to ciasto. Polecam

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op herbatników petit beurre (54g)
    300 g serka homogenizowanego naturalnego
    200 g musu malinowego
    2 galaretki cytrynowe (na 500 ml każda)
    300 ml gorącej wody
    oraz:
    keksówka 10x20 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Ciasto malinowe na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i układamy na dnie keksówki połowę ciastek. Do miski wkładamy serek i chwilę miksujemy. Potem dokładamy mus malinowy i miksujemy razem do połączenia. Na koniec wlewamy przestudzoną tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze przez chwilę. Gdy masa zacznie tężeć przelewamy ją delikatnie na herbatniki. Na górze ciasta układamy pozostałe herbatniki i wstawiamy ciasto do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować