Malinowe serniczki na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jedną galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do przestudzenia . Drugą rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu i również odstawiamy .
Oddzielamy żółtka od białek .
Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę . Dodajemy serek waniliowy .
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku .
Białka ubijamy na sztywno .
Do masy serowej dodajemy pół szklanki malin i dobrze miksujemy .
Masę serowo-malinową mieszamy z przestudzoną żelatyną i mniejszą porcją galaretki . Następnie delikatnie dodajemy ubite białka . Wlewamy do przygotowanych salaterek i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia .
Na stężałą masę serowo-malinową układamy pozostałe maliny .
Ostudzoną galaretkę wlewamy na zastygłą masę i maliny , ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ) .
Komentarze