Ciasto kakaowe bez mąki i cukru z bananami

4.42 (171 ocen)

  • 15 min

Chcę Was zachęcić do spróbowania tego pysznego ciasta! Można przygotować w 15 min, a za to jakie efekty smakowe dla podniebienia!

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 dojrzałe banany
    2 duże jajka
    1 szklanka kakao
    2 łyżki mleczka kokosowego
    2 łyżki masła migdałowego lub orzechowego
    8g cukru waniliowego
    2 duże łyżki miodu
    garść rodzynek
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

    Składniki na polewe:
    2 łyżki masła
    2 łyżki kakao
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.42 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto kakaowe bez mąki i cukru z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zblendować banany na gładką masę, dodać jajka, szklanke kakao, masło orzechowe, cukier waniliowy, miód i garść rodzynek i wszystko mocno zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać proszek do pieczenia i ponownie wszystko zmiksować.
  • 2. Przygotować tortownice (25cm). Posmarować masłem brzegi i posypać mąką. Jednolitą masę wlać do tortownicy.
  • 3. Nastawić piekarnik na 175'. Piec przez 25-30min.
  • 4. Wyciągnąć ciasto z piekarnika do ostygnięcia. Przygotować polewę. Masło rozpuścić i wystudzić. Następnie dodać kakao, miód (wszystko w równych proporcjach), wymieszać, poczekać do połączenia składników i podgrzać.
  • 5. Wystudzone ciasto polać polewą.

Porady

Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (172 ocen)

Marchewkowe ciasto fit.

To może cię zainteresować