Ciasto Biała laguna z orzeszkami

3.33 (3 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto bez pieczenia na bazie serka mascarpone z dodatkiem orzeszków, polane czekoladą, które przygotujesz w 30 minut.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 200 g herbatników kakaowych
    • 750 g mascarpone
    • 600 ml śmietany 36%
    • ½ szk. cukru pudru
    • 1 puszka masy kajmak
    • 100 g orzeszków zmiennych solonych
    • ½ szk. mleka
    • 80 g czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta bez pieczenia

Ciasto biała laguna z orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. Dno tortownicy wykładasz namoczonymi w mleku herbatnikami.
  • masa 2. Do naczynia miksującego przekładasz serki mascarpone, wlewasz śmietanę ( 550 ml), wsypujesz cukier puder i miksujesz około 5 minut.
    Połowę masy wykładasz na ciastka, przykrywasz pozostałymi ciastkami.
  • masa 3. Herbatniki smarujesz masą kajmak, układasz pozostałą masę mascarpone.
    Masę posypujesz orzeszkami.
  • polewa 4. Czekoladę rozpuszczasz ze śmietaną ( 50 ml) i polewasz orzeszki.
    Ciasto chłodzisz w lodówce 2 godziny.
  • ciasto 5. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Orzechy laskowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować