BŁĘKITNA LAGUNA - ciasto bananowe z pianką - bez pieczenia

5 (153 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne biszkopty pokryte bananową masą i lekką, puszystą pianką sprawił, że oblizywałam się ze smakiem.

Udało mi się wyprosić przepis i już tydzień później ciacho gościło na moim stole.

Jest bardzo łatwe do zrobienia i szybkie.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • KREM:

    * banany - 5 szt
    * galaretka cytrynowa - 2 szt
    * woda - 250 ml

    PIANKA:

    * śmietana Śnieżka - 2 op
    * woda -1 szkl
    * galaretka niebieska - 2 op

    DODATKOWO:

    * okrągłe biszkopty - ok. 30 szt

    *galaretka niebieska
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Galaretki Pianka

Błękitna laguna - ciasto bananowe z pianką - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KREM BANANOWY:

    Obrane banany ścieramy na tarce albo miksujemy.

    Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy, odstawiamy do tężenia.

    Schłodzone, ale nie twarde galaretki miksujemy ze startymi bananami.

    Masę wyciągamy na upieczony blat biszkoptowy, wyrównujemy, przykrywamy drugim blatem (biszkopt można dodatkowo nasączyć słodką herbatą ).

    PIANKA:

    2 galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku, zostawiamy do wystudzenia.

    Lekko tężejące wlewamy do śnieżki i miksujemy kilka minut na wysokich obrotach.

    CAŁOŚĆ:

    Na spodzie blachy układamy okrągłe biszkopty, przykrywamy kremem bananowym, wygładzamy, układamy drugą warstwę biszkoptów.

    Przykrywamy pianką, chłodzimy, zalewamy tężejącą niebieską galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Banany Galaretka Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować