CIASTO 3 BIT

5 (2 ocen)

  • 2 godz.

Super słodkie ciasto do kawki

  • 2 godz.

Składniki:

  • 300 g herbatników
    1 puszka masy krówkowej
    Masa budyniowa:
    0,5 l mleka
    1 budyń śmietankowy w proszku
    6 łyżek cukru
    200 g masła
    Bita śmietana:
    330 ml śmietany 30%
    3 łyżki cukru
    pół tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, budyniu i cukru gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu proszku budyniowego-zostawiamy do ostudzenia.
    Miękkie masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu cały czas miksując.
    Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, na to rozsmarowujemy masę krówkową i znowu warstwę herbatników.Na herbatniki równo rozsmarowujemy krem budyniowy i układamy kolejną warstwę herbatników.Wkładamy ciasto do lodówki na min 30 minut.
    W tym czasie ścieramy czekoladę na tarce jarzynowej.
    Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i rozsmarowujemy na cieście.Wierzch posypujemy czekoladą.Ponownie wkładamy ciasto do lodówki na ok. 1 godz.
    Smacznego

Porady

Wychodzi duża blacha ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować