Ciastka półfrancuskie

4.51 (200 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciastka idealne na każdą okazję.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki
    Ciastka półfrancuskie:
    - 60 dag mąki
    - 50 dag margaryny
    - 4 żółtka
    - 6-8 łyżek kwaśnej śmietany

    Dodatkowo:
    - jajko
    - cukier


Wystaw ocenę:

4.51 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ciastka półfrancuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki. Po 2 godz. ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć ciastka dowolnymi foremkami.

    Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce, wierzch posmarować jajem i posypać grubym cukrem. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować