Składniki
Ciastka półfrancuskie:
- 60 dag mąki
- 50 dag margaryny
- 4 żółtka
- 6-8 łyżek kwaśnej śmietany
Dodatkowo:
- jajko
- cukier
Sposób przygotowania przepisu:
Ciastka półfrancuskie
1.
Posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki. Po 2 godz. ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć ciastka dowolnymi foremkami.
Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce, wierzch posmarować jajem i posypać grubym cukrem. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni C.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze