Ciastka półfrancuskie

  • wyświetlono: 1125 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Ciastka idealne na każdą okazję.

anaid123
  • 70min

Składniki

Składniki
Ciastka półfrancuskie:
- 60 dag mąki
- 50 dag margaryny
- 4 żółtka
- 6-8 łyżek kwaśnej śmietany

Dodatkowo:
- jajko
- cukier


Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ciastka półfrancuskie

  • 1. Posiekać margarynę z mąką, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić ciasto, włożyć je do lodówki. Po 2 godz. ciasto wyjąć, rozwałkować na grubość pół centymetra i wyciąć ciastka dowolnymi foremkami.

    Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce, wierzch posmarować jajem i posypać grubym cukrem. Upiec na rumiano w temperaturze 200 stopni C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieszkola_babcimama_mnie_nauczylaciastkakomuniaimprezaciastka półfrancuskie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasteczka półfrancuskie

Dodane przez: Beata07

Ciasteczka półfrancuskie

Tym razem mój wybór padł na półfrancuskie...

Półfrancuskie ciastka z cukrem

Dodane przez: kada

Półfrancuskie kwiatuszki z cukrem

Klasyczne, proste, wprost rozpływają...

Półfrancuskie grzebyki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Półfrancuskie grzebyki

Smakowite drożdżowe ciasteczka,...

Ciasteczka półfrancuskie

Dodane przez: JustKuchcik

Ciasteczka półfrancuskie

Idealne na tzw. "czarną godzinę"...

Ciasteczka półfrancuskie z dziurką

Dodane przez: rena123

Ciasteczka półfrancuskie z dziurką

Pyszne ciasteczka, posypane przed...

Ciasteczka półfrancuskie

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciasteczka półfrancuskie

Jako córka cukiernika dobrze wiem,...