Ciasteczka z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne, słodkie i kruche ciasteczka z kawałkami czekolady to świetny dodatek do kawy lub herbaty.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) 160 g gorzkiej czekolady
    2) 130 g miękkiego masła
    3) 180 g ksylitolu
    4) 180 g mąki pszennej
    5) 1 jajko
    6) laska wanilii
    7) 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    8) pół łyżeczki sody
    9) szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Ciasteczka z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę siekamy na drobne kawałki.
  • 2. Masło ucieramy z ksylitolem i jajkiem. Następnie dodajemy mąkę, ziarenka z laski wanilii, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy kawałki czekolady i mieszamy.
  • 3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy z ciasta kulki (ok. 2 cm) i układamy je w odstępach około 5 cm. Ciasteczka wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ksylitol

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować