Ciasteczka twarogowo - makowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Wspaniale sprawdzą się do porannej kawy

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1/2 kg mąki pszennej
    25 dag mielonego białego sera
    1 szkl. cukru
    1 jajo
    4 łyżki śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki maku
    Lukier:
    sok z 1 cytryny
    5 łyżek cukru pudru
    Dodatkowo:
    blacha wyłożona papierem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciasteczka twarogowo - makowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka twarogowo-makowe 1. Przygotuj wszystkie składniki. Z mąki , sera, cukru, jajka, śmietany,maku aromatu i proszku do pieczenia zagnieć sprężyste ciasto.
  • Ciastka twarogowo-makowe 2. Ciasto rozwałkuj na grubość 1/2 cm. Foremką wykrawaj ciastka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
  • Ciastka twarogowo-makowe 3. Z soku, cytryny i cukru pudru utrzyj lukier. Polej upieczone ciastka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować