Ciasteczka maślane z truskawkową galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść w misce.
Uformować kulkę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce około 1 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej odrobiną mąki.
Wykrawać okrągłe ciasteczka, w co drugim zrobić na środku ozdobne serduszko.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok 4 minut w 170 stopniach do lekkiego zrumienienia.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić.
Galaretkę z porzeczek rozgrzać, dodać sypką galaretkę truskawkową, wymieszać do rozpuszczenia, wystudzić.
Na środki pełnych ciasteczek wyłożyć po 1 łyżeczce nadzienia, na wierzch przyłożyć ciasteczko z wyciętym serduszkiem sklejając razem.
Pozostawić do stężenia.
Oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze