Ciasteczka francuskie z mascarpone i owocami

4.5 (140 ocen)

  • 60 min

Piękne i małe ciasteczka z kremu z serka mascarpone oraz z pysznymi trskawkami i malinami.

  • 60 min

Składniki:

  • zestaw b
    a)składniki podstawowe z zestawu
    200 g mascarpone
    1 jajko
    garść truskawek i malin
    b)składnik podstawowy dodatkowy
    1 op. ciasta francuskiego
    c)składniki robocze
    2 łyżki cukru pudru
    d)dekoracja
    maliny i listki melisy
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka francuskie z mascarpone i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i osuszamy,z truskawek usuwamy szypułki i kroimy truskawki na plasterki.Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania,rozwijamy i kroimy w kwadraty 4-5 cm.Jajko rozkłucamy i za pomocą pędzelka silikonowego(najlepiej) smarujemy każdy kwadrat ciasta jajkiem.Ciasteczka pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 20 minut.Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy.Mascarpone rozcieramy razem z cukrem pudrem,kremem napełniamy rękaw cukierniczy i nakładamy krem na zimne ciasteczka.Na kremie układamy maliny i plasterki truskawek.Dekorujemy listkami melisy i świeżymi malinami.Najlepsze są od razu po przyrządzeniu.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować