Ciastka francuskie z budyniem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie dzielimy na 8 części. zawijamy brzegi ciasta.
Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Budyń rozrabiamy w mleku, dodajemy cukier, podgrzewamy, mieszając co jakiś czas, aż masa zacznie gęstnieć.
Na ciasto nakładamy: po pół łyżeczki kremu czekoladowego, po pół łyżeczki dżemu oraz budyń.
3.Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15-18 minut, aż ciasto nam się zarumieni.
Wyjmujemy, studzimy.
Kiwi obieramy kroimy na plasterki. mandarynkę dzielimy na cząstki. Owoce układamy na ciastkach.
Całość oprószamy cukrem pudrem.
Komentarze