Chrupiące florentynki w dwóch kolorach

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie ciasteczka gdy się ma chrapkę na coś słodkiego.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - płatki kukurydziane: 80 gramów
    - musli: 70 gramów
    - płatki migdałowe: 80 gramów
    - suszona żurawina: 50 gramów
    - mleko niesłodzone zagęszczone: 250 mililitrów
    - czekolada gorzka: 50 gramów
    - czekolada biała: 50 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Chrupiące florentynki w dwóch kolorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać płatki kukurydziane, migdałowe, żurawinę, musli i wlać do tego mleko. Wszystko wymieszac, tak dokładnie aż mleko wsiąknie.
  • 2. Piekarnik rozgrzać do 180st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką wyłożyć porcje mieszaniny, uformować ciastka. Powinno wyjść 12 szt. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Wyjąć i pozwolić ostygnąć przez 10 minut.
  • Chrupiące ciastka w dwóch kolorach 3. Do dwóch osobnych miseczek dać czekolady. Na garnuszku nad parą każdą czekoladą osobno rozpuścić.
    Delikatnie odlepić ciastka, odwrócić górą na dół. Pędzelkiem posmarować ciastka czekoladą, 6 ciastek białą i 6 ciemną. Odłożyć na kratkę do zastygnięcia czekolady. Gotowe po kilkunastu minutach, można dać do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować