Chłopskie jadło z patelni

4.97 (190 ocen)

  • 30 min

Proste, tanie i szybkie w wykonaniu danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 650 g ziemniaków (po obraniu)
    300 g kiełbasy
    250 g cebuli
    sól, pieprz ziołowy
    papryka słodka w proszku
    majeranek, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.97 (190 ocen)

Chłopskie jadło z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki (obrane) w zależności od wielkości kroimy w talarki lub pół-talarki. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na patelni aż wytopi się tłuszcz i się zrumienią.
  • 2. Gdy kiełbasa będzie mocno zrumieniona, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i czekamy aż się zeszkli. Gdy to nastąpi, wrzucamy na patelnię talarki ziemniaczane.
  • 3. Całość zalewamy szklanką wody, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem do smaku. Dusimy pod przykryciem do miękkości ziemniaków.

Porady

Świetnie smakuje podane z ogórkiem kwaszonym i musztardą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Kiełbasa Majeranek Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować