Chłopski Filet

4.5 (151 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Co powiecie na danie obiadowe lub przekąskę z kurczaka w aromatycznej przyprawie z niespotykanym farszem, podanym z ulubionym sosem. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 ½ pojedynczego fileta z kurczaka
    • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
    • Sól
    • olej do smażenia
    • ½ cebuli
    • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
    • ½ papryki czerwonej
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 1 serek topiony z ziołami
    • 1 mały jogurt naturalny
    • ½ pęczka kopru
    • 2 łyżeczki musztardy
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chłopski filet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, obsypujemy przyprawą do kurczaka oraz sola. W każdym kawałku mięsa robimy otwór.
  • farsz 2. Cebulę obieramy drobno kroimy, dusimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojona kiełbasę oraz paprykę. Farsz przekładamy do naczynia, dodajemy posiekany drobno szczypiorek oraz pokrojony w kostkę ser topiony. Mieszamy wszystko razem.
  • mięso 3. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
    Mięso po upieczeniu kroimy w plastry.
  • sos 4. Podajemy z sosem; jogurt mieszamy z musztardą, posiekanym koperkiem i doprawionym pieprzem oraz solą.
  • danie 5. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować