Chłodnik brzoskwiniowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Zapraszam na chłodnik brzoskwiniowy. Przygotowany na jogurcie naturalnym z dodatkiem śmietanki i miodu. Polecam na obiad w upalny dzień.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 250 gram jogurtu naturalnego
    150 gram śmietany słodkiej
    1 łyżka z czubkiem miodu
    2 małe cukry wanilinowe
    2 duże brzoskwinie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik

Chłodnik brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. 1 i 3/4 brzoskwiń kroimy w kosteczkę, a resztę w plasterki ( do dekoracji ).
    Do miseczki przekładamy wszystkie składniki na masę jogurtową i mieszamy.
    Przygotowaną masę wykładamy na talerze, pokrojone w kosteczkę brzoskwinie układamy wokół masy jogurtowej.
    Przed podaniem schładzamy w lodówce przez około 30 minut i dekorujemy plasterkami brzoskwiń.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować