Chlebek z płatkami kukurydzianymi, czarnuszką i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonale pasuje do niego pikantna pasta warzywna lub rybna. Ten chlebek przygotowuje w ekspresowym tempie i zawsze smakuje wyśmienicie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    450 gram mąki pszennej typ 650
    100 gram mąki żytniej typ 650
    0,5 ml ciepłej wody
    25 gram świeżych drożdży
    2 łyżki czarnuszki
    5 łyżek ziaren słonecznika
    1 szklanka lekko rozkruszonych płatków kukurydzianych
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soli
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlebek z płatkami kukurydzianymi, czarnuszką i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wodzie rozpuść drożdże, cukier i sól. Następnie wsyp oba rodzaje mąki, cukier, sól, olej, czarnuszkę, słonecznika i płatki kukurydziane. Połącz wszystko i zagniataj około 10 minut. Następnie przykryj ściereczką, aż ciasto podwoi swoją objętość. Po tym przełóż do blaszki o wymiarach 13 na 30 cm. piecz około 35-40 minut w temperaturze 190 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarnuszka Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować