Chleb z czarnuszką i słonecznikiem

4.45 (203 ocen)

  • 1 godz. 35 min

Staram się urozmaicać domowe pieczywo :) chleb wyszedł smaczny i pachnący czarnuszką, polecam :)

  • 1 godz. 35 min

Składniki:

  • 5 dag drożdży
    2 łyżeczki soli
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 kg mąki pszennej
    garść czarnuszki
    garść nasion słonecznika
    900 ml letniej wody

    smalec lub margaryna do formy
Wystaw ocenę:

4.45 (203 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Kanapki

Chleb z czarnuszką i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziarna mieszamy z przesianą mąką. Dodajemy pozostałe składniki, wlewamy wodę wymieszaną z drożdżami i dokładnie mieszamy. Ciasto ma być rzadkie. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok.30 minut.
  • 2. Dwie keksówki smarujemy margaryną, wkładamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni opcja góra-dół. Chleby pieczemy 1 godzinę w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarnuszka Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować