Chlebek "a la " pizza

4.5 (159 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rolowanie to świetny pomysł,chlebek ma ten sam smak co tradycyjna pizza,ale za to nowy wygląd.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie gotowego spodu na pizzę
    200 g szynki konserwowej
    200 g szynki drobiowej
    4 suszone pomidory
    4 suszone pomidory
    kawałek żółtej papryki
    8 zielonych oliwek
    8 małych pieczarek
    100 g żółtego sera w kawałku
    100 g mozzarelli z zalewy
    mała czerwona cebula
    keczup
    jajko
    czarnuszka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Pizza Szynki Przekąski Ser

Chlebek "a la " pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę,na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę oraz pokrojone w półplasterki pieczarki i smażyć do momentu,aż woda z grzybów odparuje,przestudzić.
    Sery,paprykę,oliwki i pomidory pokroić w drobna kostkę.
    Szynki zmielić w maszynce do mięsa.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
  • 2. Ciasto na pizzę rozwinąć,posmarować keczupem i ułożyć od dłuższego brzegu rolkę farszu,całość zwinąć w roladę.
    Foremkę keksową 12x35 wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć do niej roladę.
    Wierzch ponacinać w poprzek co dw a centymetry,posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować