Rolowanie to świetny pomysł,chlebek ma ten sam smak co tradycyjna pizza,ale za to nowy wygląd.
60 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
opakowanie gotowego spodu na pizzę
200 g szynki konserwowej
200 g szynki drobiowej
4 suszone pomidory
4 suszone pomidory
kawałek żółtej papryki
8 zielonych oliwek
8 małych pieczarek
100 g żółtego sera w kawałku
100 g mozzarelli z zalewy
mała czerwona cebula
keczup
jajko
czarnuszka
olej
Chlebek "a la " pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę,na patelni rozgrzać olej,dodać cebulę oraz pokrojone w półplasterki pieczarki i smażyć do momentu,aż woda z grzybów odparuje,przestudzić.
Sery,paprykę,oliwki i pomidory pokroić w drobna kostkę.
Szynki zmielić w maszynce do mięsa.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
2.Ciasto na pizzę rozwinąć,posmarować keczupem i ułożyć od dłuższego brzegu rolkę farszu,całość zwinąć w roladę.
Foremkę keksową 12x35 wyłożyć papierem do pieczenia,przełożyć do niej roladę.
Wierzch ponacinać w poprzek co dw a centymetry,posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 25 minut.
Komentarze